1985
 

Året började med en månad Accuray-kurs i Columbus Ohio.
Det var en riktig "vargavinter" både hemma i Sverige och i USA med rekordnoteringar i Kyla. Tur att vi hade "riktiga vikingar" med oss - Carsten med lågskor och tunn jacka från Danmark och Helge med "tur-utsyrsel" från Norge.

Efter 4 veckors kurs i Columbus Ohio passade vi på att se lite mera av USA.
Det som kändes närmast var en tur till Florida.
Orlando SeaWorld
DisneyWorld med
EPCOT som är teknik och kultur. Delar av teknik var transportens historia från oxkärra till framtida fortskaffningsmedel. Kultur var besök i olika länder världen runt och få träffa människor från dessa olika länder. Riktig 3-D bio, Salladsodling i rymden och mycket mera intressant. Det var en väldig tur att vi kom i februari som måste vara lågsäsong så det var nog bara 10-15 minuters kö till alla attraktioner.

 

 

 

MAGIC KINGDOM är den delen av Disney som man kommer i kontakt med i serietidningar och böcker. Nybyggarland, Tom Sayer, Gold Mountain, Piff&Puff.
Kennedy/Florida/Spacecenter/Cape Canaveral var naturligtvis ett måste.
Sedan var det ett par dagar i Miami där det finns massor av attraktioner att besöka : Parrot Jungle, Reptile Park (ville Helge INTE åka till) var bara exempel.

Vid midsommartid träffade jag Lisbeth på riktigt. Jag hade sett henne passera dragandes på ett gäng hundar ibland men det var grannen Klara som presenterade oss.
Den 21 september gifte vi oss.

Detta är också året då jag bytte jobb och började på Gedevelop Electronics.
Det var nog drömarbetsplatsen och drömjobbet. Jag fick mycket ansvar och fick resa mycket i världen. Bäst trivs jag i engelsktalande länder där man kan vara lite anonym. Sämst trivs jag i länder där jag inte kan ens läsa ett enda ord.