Jag minns inte när jag fick min första kamera men jag har för mig att det var en enkel KODAK med 4*4 cm film. jag kanske till och med har den kvar någonstans.
Jag var nog populär hos fotohandlaren i Apotekshuset i Broby - där var jag ofta och tittade på kameror och fick mina bilder framkallade.

När jag började i Realskolan fick jag kompisar som visade mig hur man framkallar film och bilder själv. Då köpte jag en systemkamera modell Praktika LTL med 3 olika objektiv. Köket på övervåningen omvandlades till mörkrum och där kunde jag sitta många långa dagar i sträck för att få fram någon speciell effekt från en bild.
När jag började på Gymnasiet blev det ännu mera seriöst med ett par fotokurser hos proffsfotografen Uno Sköld. Kameran var med nästan överallt och film köptes i stora spelfilmsrullar som klipptes ner och paketerades i 35 mm till kameran.

Sedan var det rätt så dött med fotograferingen ett tag tills jag började åka utomlands i jobbet. Det sades att man skulle köpa kamera i Canada. En modern helautomatisk kompaktkamera inhandlades och det blev väldigt fina bilder - speciellt då kameran var behändig att ha med sig i fickan (stor ficka). Ett par kameror av den typen avverkades på några år. Nu var det också bra att ha en kamera att dokumentera barnens fösta år.

När sista barnet kom till världen var tiden inne att skaffa en "dator-kamera", alltså en digitalkamera som man kunde koppla till datorn och snabbt få ut lite bilder med text på ett papper. Antalet pixlar variaerade på de första kamerorna från runt 500*400 (0,2 megapixlar) och uppåt mot 2 megapixlar på lite dyrare kameror.
Mitt krav var att man lätt skulle kunna läsa en avfotograferad A3-sida med normalt liten stil.
Den första HP-kameran fungerar fortfarande efter 8 år och mer än 10000 bilder utan några problem alls.

De senaste 5 åren har kameran följt med Tina till förskolan och skolan varje dag för att ta bilder att kunna visa mamma när hon kommer hem. Det är också lika viktigt att ha bilder med sig till skolan så att man kan berätta vad man gjort hemma.

I dag 2008 är det oftast en lite större Kodak som får följa med ut till klubben och ungdomsaktiviteterna som dokumenteras i en bilddagbok på klubbens hemsida. När man ser något fint i naturen så stoppas förstås bilen så att man kan ta ett kort för att minnas.

De flesta bilderna kan ses i "full upplösning" genom att högerklicka och spara som lokalt på sin dator och granska med ett bildvisningsprogram.