Kontakta mig gärna med e-post / Mail me : Lisbeth Markoff
Denna sidan är uppdaterad 97-08-05

LISBETH
Det är jag som är mamman.


Lite om mitt liv och mina hobbys:
Jag växte upp tillsammans med två små systrar. Min mor var lärare och min far var konstruktör. Vi bodde på många ställen i Skåne och Blekinge. Tossjö, Hjälmsjö, Örkelljunga, Agerum, Gränum och Jämshög. Min fasta punkt fanns hos min moster, som hade en gård i Varan. Där var jag ganska mycket. Där trivdes jag mycket bra med mina kusiner och med alla djuren. Jag var en stor och klumpig tjej med glasögon, så tyvärr så hade jag knappt inga kompisar och jag blev mobbad rätt så mycket. Jag läste mycket böcker och så handarbetade jag en hel del. Jag blev mer och mer intresserad av MUSIK. Först så gick jag i barnkör och sedan började jag att spela piano. När mina drömmar om att bli sjuksköterska grusades när min rygg blev skadad i en bilolycka så började jag att satsa mer på musiken. Så svärmade jag lite för kantorn där hemma och det hjälpte ju musikintresset på traven.
Jag fortsatte med att gå i kör och spela piano. Jag prövade på att spela klassik gitarr och violin. Senare prövade jag på att spela folkmusik på fiolen. Sedan började jag att ta kyrkoorgellektioner och försökte mig lite på musikteori. Sedan kom jag in musikutbildningen på Oskarshamns folkhögskola. Förutom de ämnen som ingick i musikutbildningen fortsatte jag att spela fiol och så prövade jag att spela lite på blockflöjt. Jag tog min kantorsexamen i Linköping och senare tog jag kyrkokantorsexamen i Malmö. Jag prövade att vikariera i olika kyrkor från Nosaby i väster till Kallinge i öster under ett par år. Men att arbeta i kyrkan passade inte mig. Jag sökte mig därför till musikskolan i Kristianstad. Där har jag arbetat i snart 20 år. Jag undervisar i piano och blockflöjt och trivs mycket bra med detta. Hemma är det inte tid till så mycket musikaktiviteter. Jag brukar sjunga med/för mina fem barn ibland.

Min ena syster var pälsdjursallergiker. Så vi hade bara fåglar och fiskar hemma. De var inte mina favoritdjur precis. När jag sedan bott ensam i ett antal år skaffade min andra syster en hund. Jag kände att det var det rätta även för mig. Så jag skaffade mig en liten cockerspanielflicka som jag döpte till SANNA. Vi gick en del på brukshundsklubben. När jag sedan kände att jag ville ha en hund till så kunde jag inte bo kvar där jag bodde. Jag bestämde mig för att skaffa ett hus. Då hamnade jag i Nymö och där startade jag upp en liten kennel. Jag ställde ut mina hundar en hel del på utställningar och avlade på mina tikar. Det blev ett 80-tal valpar. När jag fick mitt andra barn upphörde jag helt med kennelverksamheten. Sedan har jag bara avlat på mig själv. Mina sista gamla hundar gick bort för fyra år sedan. Min man träffade jag genom att han kom och ville klappa mina hundar.

Copyright Patrik Gertsson, Grytåkersvägen Nymö, 290 34 FJÄLKINGE