Ämne: Legevindsnytt #53 Juli 2002

Legevindsnytt #53

PRODUKTION

Juni producerade 57 MWh vilket är det högsta junivärdet under verkets sex år.

TEKNIK

För att säkra driften anlitar vi medlemmen Stig-Åke Olofsson som bor, och har bär och grönsaksodlingar några hundra meter från vindkraftverket.
Stig-Åke har verket så nära att han snabbt kan se om något har inträffat.
Stig-Åke är en av de aktivaste medlemmarna och brukar vara med på årsmöten, han har också bra idéer om hur vi ska göra PR för verket.

SEMESTER

Vi har varit i Danmark på Semester. Man ser vindkraft nästan överallt. I Danmark är det är även politiskt riktigt att ha vindkraft.... Vi besökte världens första havsbaserade vindkraftpark. Det var 16 enheter om vardera 55kW som togs i bruk 1985. Man kan se att på 10 år ökade normaleffekten 10 gånger till de 500kW som vi har på vårt verk som installerades 1996.

STYRELSE

Den 10 juni löste vi lånet på en miljon och ersatte det med ett nytt lån på 600 000 kronor. Vi har nu ett lån med flytande ränta som tyvärr inte är lika förmånlig som den ränta vi fick på förra lånet. Vi hoppas däremot på att så snart som möjligt amortera ned lånet.  Vi har för tillfället drygt 55 tusen i kassan och inga större utgifter inbokade. Vi ser fram mot lägre ränteutgifter och förhoppningsvis lite vinst under detta året.

Vindhälsningar Patrik Gertsson

Legevind Ekonomisk Förening

legevind@home.se