Legevindsnytt #17
Om du inte vill ha detta brev i fortsättningen eller om du har några tips eller kommentarer - skriv en liten mening om detta till : legevind@home.se
  
Jag har lyckats bli av med mina e-postadresser när jag bytt min dator till en lite nyare modell. Tyvärr så är det inte så enkelt att göra backup på Microsoft Outlook Express som jag använder för mina mail.
 
Har ni fått detta brevet och inte vill ha det varje månad framåt så är det bara att skriva en rad om detta till mig.
 
PRODUKTION  
27 MWh under Juni
 
STYRELSEN 
Utskick av årsmötesprotokoll har skett denna månaden. C4 energi har hjälp till med hanteringen.  
Registrering av den nya styrelsen är skickad till PRV och förhoppningsvis snart klar.
 
ANDELAR
Vi har fortfarande en del lediga andelar kvar.
Känner du någon som vill vara medlem så hör av dig så skickar jag genast köpeavtal med inbetalningskort.
Vill du ha några prospekt att dela ut så finns även det - bara hör av dig så får du några i ett brev på posten, eller bestäm en tid så kan vi träffas - hos mig eller nere vid möllan.
 
STUDIEBESÖK
Veteranmotorcyklisterna under ledning av Staffan Branting, som är en av entusiasterna, besökte möllan den 9:e. Vi grillade korv och berättade om verket. En av medlemmarna var med uppe i tornet på studiebesök - han bevisade sitt intresse för gamla maskiner genom att genast plocka fram en trasa och torka upp oljedroppar :-)
 
TEKNIK 
Min gamla hobby modellflyg kanske kommer att aktiveras igen efter nästan 30 år. Viking min äldste son fick ett radiostyrt flygplan i födelsedagspresent - självklart är planet el-drivet.
 
 
MÅNADENS ENERGITIPS FRÅN KOMMUNENS ENERGIRÅDGIVARE
 Nu när det är grilldax kan ett litet miljötips kanske passa.
"slopa det där med illaluktande och miljöovänlig tändvätska , använd en eltändare som man stoppar ner i fyren och låter vara på i ca 15 minuter. Då blir det en bra "glödbädd." utrustningen kostar ca 150-170 kr men man har ju den kvar under många år. Den betalar sig kanske snabbt beroende på hur mycket man grillar. En flaska
tändvätska kostar ca 20 kr.  Lite el går det ju åt förståss men den är ju givetvis tillverkad i ett vindkraftverk och därmed miljövänlig.Tändaren finns i järnhandeln.
 
 
MVH Staffan Branting Energirådgivare
KRISTIANSTADS KOMMUN Stadsarkitektkontoret V. Boulevarden 13
291 32  KRISTIANSTAD Tel. 044-13 51 98 Mobil. 0703 13 51 98
E-post: staffan.branting@kristianstad.se


 
Vindhälsningar
Patrik Gertsson
 
 
Legevind Ekonomisk Förening
http://www.come.to/legevind
legevind@home.se