Legevindsnytt #16
Om du inte vill ha detta brev i fortsättningen eller om du har några tips eller kommentarer - skriv en liten mening om detta till : legevind@home.se
  
 
 
PRODUKTION 
ca 40 MWh Maj
 
STYRELSEN 
Det har varit styrelsemöte denna månaden.
BANK är bytt till HANDELSBANKEN som gav oss de bästa räntevillkoren.
När allt är klart med konton och kassörsrättigheterna kommer utbetalning av 90-kronan att ske.
Är det någon som läser detta brevet som har bytt konto (Föreningbank -> Sparbank eller annan) så anmäl detta snarast till undertecknad så att din utbetalning inte blir försenad.
++++++++++++
Kontot blev klart för transaktioner den 28e/29e.
Utbetalningar sker snarast.
Handelsbanken den 28e, bankgirokunder får sina pengar den 1e juni - alla giltiga konton kommer att få sina pengar snarast möjligt begränsade bara av min tid att sitta vid datorn. Det tar minst någon minut per transaktion - om nätet och bankens server är belastade går det mycket trögt..... Det är ca 250 transaktioner att utföra.
ca 15 konton kvar just nu - mest konton som troligen är bytta på grund av byte av konto från föreningsbanken till sparbanken - dessa kan ta en tid att fixa då jag måste prata med dessa medlemmar och få deras nya nummer - banken lämnar inte ut sådanan uppgifter.
Utbetalningsdatum har varit 28e 30e 2e 3e och 4e.
++++++++++++
Det har varit ytterligare ett styrelsemöte (juni).
Eventuellt öppen mölla och debatt om lokal småskalig energiproduktion under AGENDA 21-veckan planeras.
Lars Truedsson meddelade att detta var hans sista styrelsemöte som representant för C4 energi.
Lars avtackades av ordförandes som för alla medlemmar önskade Lars god lycka i sitt nya jobb och goda fortsatta kontakter med Legevind - förhoppningsvis som blivande större andelsägare ;-)
 
ANDELAR
Vi har fortfarande en del lediga andelar kvar.
Känner du någon som vill vara medlem så hör av dig så skickar jag genast köpeavtal med inbetalningskort.
Vill du ha några prospekt att dela ut så finns även det - bara hör av dig så får du några i ett brev på posten, eller bestäm en tid så kan vi träffas - hos mig eller nere vid möllan.
Ett par nytryckta prospekt ska skickas med varje årsmötesprotokoll som förhoppningsvis kommer före semestern.
 
TEKNIK 
Som en miljösatsning har undertecknad nu bytt ut motorgräsklipparen som enligt alla uppgifter är en riktig miljöbov mot en elektrisk apparat på 1600 Watt. Det finns en rad miljöfördelar med den nya apparaten - ljudmiljön är inte minst viktig, både för den som klipper och eventuella grannar - inget oljespill och tvätt av luftfilter varje år - inga svordomar för att maskinen inte vill starta och att startsnöret brister ;-) Dessutom en annan stor fördel - med en ny maskin är det roligt (i alla fall i början) även för ungarna att klippa gräsmattan. (- Det varade tyvärr inte så länge :-)
 
 
 
Vindhälsningar
Patrik Gertsson
 
 
Legevind Ekonomisk Förening
http://www.come.to/legevind
legevind@home.se