Ämne: Legevindsnytt #151 september och oktober 2010

Legevindsnytt #151

 

PRODUKTION.
Produktionen i augusti 2010 var ca 35 MWh.
Produktionen i september 2010 var ca 58 MWh.

Vindkaftverket snurrar på stadigt som vanligt, vilket man inte kan säga om kommunikationen.
Datorn som jag normalt använder till statistik är en bärbar sak som är drygt tre år gammal och försedd med Windows Vista. Detta har uppenbarligen inte varit ett riktigt stabilt system enligt många men det har fungerat hjälpligt tills i sommar då det snabbt har blivit väldigt segt. Olika åtgärder har provats men jag har inte varit säker på om det är datorn eller Windows som har varit boven.
I stället har jag gått över till en mycket äldre "ångmaskin" med Windows XP.

I mitten av september hade vi en planerad översyn av vindkraftverket, vilket vi har ungefär var 6e månad.
Lite efter den så slog åskan i närheten vilket har vållat stora problem med kommunikationen även om verket producerar som vanligt.

Jag har haft ute folk för att reparera telefonledningen två gånger - det var två fel på kabeln på olika ställen. Ett fel var ganska långt iväg. Även modemen har bytts då åskan lyckades slå ut allting både vind vindkraftverket och hemma vid min dator. Nu är det gammal teknik så det är inte bara att gå och handla nytt utan försöka hitta gamla modem med lägre hastighet som klarar av de långa och sämre ledningar som oftast finns ute "på landet". Det har gått åt en massa resor och modem till jag har hittat ett som fungerar mot vår servicepartner. Tyvärr så har jag inte lyckats hitta något som fungerar hemma hos mig än. Som ytterligare information så är programmet som körs mot vindkraftverket så gammalt att det behövs Windows 98 eller äldre för att få det att fungera någorlunda.

Försäljningen av Legevind enligt årsmötet är lite försenat men vår nye ordförande jobbar med att ta in slutliga anbud så att vi kan kalla till extra årsmöte för beslut.

Vindhälsningar Patrik Gertsson

Legevind Ekonomisk Förening


legevind@home.se