Ämne: Legevindsnytt #107 januari 2007

Legevindsnytt #107

PRODUKTION.
Produktionen i december 2006 var ca 88 MWh vilket är det näst bästa decemberresultatet för verkets 11 decembermånader.
Årets produktion har varit verkets sämsta (undantaget förra året då vi bara hade 6 månaders produktion). Orsaken till den dåliga produktionen har varit svaga vindar och det har visat sig på samtliga vindkraftverk.

Månadens elpriser är de lägsta för hela året med ett månadsmedelvärde hos Nordpool på 293 kr/MWh. Årets medelpris har varit 445 kr/MWh vilket är det klart högsta sedan Nordpool startade.

Årets första dag var mycket blåsig och här följer en bild över produktionen - tyvärr så hade vi elavbrott en stund på efter middagen men dygnet gav i alla fall en bra produktion. Vinden höll i sig ett par timmar in på följande dag så vi hade bra vindar i stort sett 16 timmar i följd då verket producerade runt märkeffekt eller lite högre.

UPPDATERING med anledning av januaristormen 2007 - "PER".

Det blåste hårt men då trivs Legevind bra. Tyvärr så hade vi elavbrott så vi kunde inte producera någon el från söndagen kl 12.44 till måndagen kl 16.32

En liten skada inträffade då vindmätarens fäste brast. Detta är tillfälligt upptejpat tills Vindkraft AB kommer för nästa planerade service. Vindriktningsgivaren som ställer verket mot vinden fungerar så vi har inte haft något problem med produktionen på grund av detta felet.

Vindhälsningar Patrik Gertsson

Legevind Ekonomisk Förening

legevind@home.se