Ämne: Legevindsnytt #101 juli 2006

Legevindsnytt #101

PRODUKTION.
Produktionen i juni 2006 var ca 20 MWh - Det brukar vara så att fint väder är dåligt för vindkraften och junivädret har varit mycket fint i alla fall här i trakten.
Månadens marknadspris på Nordpool har varit ca 418 kr/MWh.
Elpriset har vänt uppåt efter att ha varit nere på 328 kronor i maj.

STYRELSE
Föreningen hade årsmöte den 8 juni och det var ca 20 deltagare på mötet förutom representanter från styrelsen.
Som nämnt i tidigare nyhetsbrev så fick bokslutet ändras "i sista timmen". Detta är för att vi inte än vet hur stor ersättningen från försäkringsbolaget kommer att bli. Vi har tagit upp hela kostnaden för reparationen under 2005 och har således en stor förlust på över 600 000 kronor. En mötesdeltagare hade allvarliga invändningar mot att det tagit lång tid att laga verket och att vi inte ännu hade fått någon ersättning från försäkringsbolaget.
Mötet bestämde att alla medlemmar (som har meddelat giltig adress) ska få stämmoprotokollet och bokslutet hemskickat.
Frågan om att utöka med flera vindkraftverk diskuterades men inget beslut togs annat än att vi ska fortsätta att utreda olika möjligheter.
Deltagaren på årsmötet fick som vanligt en baguette och dricka och kunde sitta en stund och prata.

Bokslutet kan du ladda ner genom att klicka på det understrukna ordet.

Stämmoprotokollet kan du ladda ner genom att klicka på det understrukna ordet.

ÅSKSKADAN
Vi har haft kontakt med försäkringbolaget och sedan ytterligare kontakt för att förklara vårt krav på ersättning. Det har varit mycket skador på vindkraftverk i allmänhet och mycket på växellådor. Försäkringsbolagen anser därmed att "det är normalt" att en växellåda behöver renoveras.
Vårt vindkraftverk är ett av kust-typ och står i inlandet varför vi har en låg vindbelastning allmänt som borde innebära att vi skulle ha lite slitage. Ordföranden har meddelat att skadan är reglerad och att vi ska ha ersättningspengar på vårt konto i början av juli månad.

 

Vindhälsningar Patrik Gertsson

Legevind Ekonomisk Förening

legevind@home.se